Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Fotbal: Semifinale, Liga Campionilor. Borussia Dortmund - Real Madrid – 4 : 1. VIDEO

25 apr. 2013,, 00:02   Sport
4975 1
Foto: agerpres.ro
Echipa germană Borussia Dortmund a luat o opţiune importantă pentru finala Ligii Campionilor, graţie victoriei de senzaţie cu 4-1 reuşite, miercuri seara, pe teren propriu, cu Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor competiţiei.

Atacantul polonez Robert Lewandowski a fost eroul gazdelor, marcînd toate cele patru goluri (8, 50, 55, 66 - penalty), în timp ce pentru Real a înscris Cristiano Ronaldo (43).

Borussia a început în forţă partida de pe ''BVB Arena'', a ratat o bună ocazie de gol prin Reus (7), cînd portarul Diego Lopez a respins in extremis, după care a deschis scorul un minut mai tîrziu (8), prin polonezul Lewandowski, care a reluat la colţul scurt centrarea lui Mario Goetze.

Treptat, Real a echilibrat disputa şi prima ocazie de gol a formaţiei ''merengue'' a fost semnată de vedeta Cristiano Ronaldo, din lovitură liberă (24), însă portarul Roman Weidenfeller a fost la post.

Deşi Borussia a fost ''vioara întîi'', madrilenii au reuşit egalarea chiar înainte de pauză: Hummels a greşit, Higuain a interceptat şi Cristiano Ronaldo a îndeplinit o simplă formalitate (43).

Echipa din Dortmund, susţinută de incredibilii săi suporteri, a preluat din nou conducerea după pauză, prin acelaşi Lewandowski (50), din pasa lui Reus.

Robert Lewandowski a realizat ''tripla'' în min. 55, cu un şut din careu, după ce apărarea lui Real a bîlbîit mingea la centrarea lui Schmelzer. Borussia a mai avut o ocazie mare, însă Lopez a respins şutul periculos al lui Gundogan (62).

Seara de senzaţie a vîrfului polonez Lewandowski a fost completată în min. 66, cînd acesta a transformat impecabil un penalty după un fault comis de Xavi Alonso asupra lui Reus. Lewandowski a fost aproape de gol şi în min. 78, dar portarul Diego Lopez a avut o intervenţie remarcabilă la un şut de la distanţă.

Real Madrid a avut o şansă importantă de a marca al doilea gol, dar Ronaldo a fost blocat excelent de portarul Weidenfeller (88), la marginea careului de 6 metri. Varane a fost şi el aproape de gol în prelungiri (90+4), dar a trimis peste poartă din careu. Un gol ar fi crescut considerabil şansele echipei antrenate de Jose Mourinho de a întoarce rezultatul în manşa a doua, care va avea loc pe 30 aprilie, pe stadionul ''Santiago Benabeu''.

Borussia a completat succesul celeilalte formaţii germane, Bayern Munchen, care a surclasat marţi seara pe FC Barcelona cu 4-0, în prima semifinală. După prima manşă a acestei faze, Germania are un neverosimil 8-1 în faţa Spaniei. AGERPRES


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?