X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Subiectele discutate de șefii Moldovagaz și Gazprom

15 mar. 2017,, 10:30   Economie
2447 0

Președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Gazprom” Vasile Botnari s-a întîlnit la Moscova cu președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Gazprom” Alexei Miller la oficiul central al acestei corporații transnaționale rusești pentru a discuta mersul și perspectivele activității S.A. „Moldovagaz” și cooperarea companiilor, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului S. A. „Gazprom”, părțile au discutat, în special, chestiunile legate de livrările de gaze rusești către consumatorii din republică și tranzitul acestora pe teritoriul Moldovei.

Alte detalii ale întrevederii nu se divulgă.

S. A. „Moldovagaz” este o societate pe acțiuni moldo-rusească mixtă, creată de „Gazprom”, Guvernul Moldovei și Ministerul Industriei al Transnistriei.

Moldova nu dispune de propriile rezerve de gaze. Aprovizionarea cu gaze este asigurată, în totalitate, de livrările din Rusia. În 2016 volumul livrărilor de gaze rusești către consumatorii din Moldova a constituit circa 3 miliarde de metri cubi. Contractele între „Gazprom” și „Moldovagaz” privind livrarea gazelor către consumatorii din Moldova și tranzitul de gaze pe teritoriul ei sînt valabile pînă în 2019.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?