Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Moldova a investit în Ucraina de două ori mai mult decît a investit Ucraina în Moldova

22 apr. 2013,, 11:13   Economie
3090 0
Foto: bizwiz.ro
Oamenii de afaceri din Republica Moldova au investit în economia ucraineană de două ori mai mult decît antreprenorii ucraineni în economia Moldovei. Aceasta rezultă din datele prezentate de Serviciul de Stat de Statistică al Ucrainei.

Surse din cadrul Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova au relatat pentru NOI.md că, la data de 31 decembrie 2012, volumul investițiilor directe ale Ucrainei în economia Republicii Moldova a însumat 16,9 milioane de dolari, iar valoarea investițiilor directe ale Moldovei în economia Ucrainei, la sfîrșitul anului 2012, a echivalat cu 37,7 milioane de dolari.

Investițiile Ucrainei în Republica Moldova au fost efectuate în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor, electrocasnice, afaceri de inginerie și servicii, iar cele mai multe investiții moldovenești în economia ucraineană – în industrie, agricultură, construcții, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, comerțul cu autovehicule, precum și servicii de reparații, de sănătate și de asistență socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?