X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Moldova și Ungaria vor intensifica colaborarea în sfera agriculturii

13 mar. 2017,, 09:45   Economie
2219 0

Moldova și Ungaria vor activiza relațiile de colaborare comercial-economice. Despre aceasta s-a vorbit în cadrul întrevederii, la Budapesta, a vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, Peter Szijjarto, transmite NOI.md.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, cei doi miniştri de Externe au discutat despre stadiul actual al relaţiilor bilaterale, cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale și au trecut în revistă evoluțiile pe plan internațional și regional. De asemenea, oficialii au abordat propuneri concrete pentru intensificarea cooperării comercial-economice, în special, în domenii precum agricultura, sistemele de irigare, managementul apelor și industria farmaceutică.

Şeful diplomaţiei maghiare a confirmat interesul pentru aprofundarea cooperării bilaterale în diverse domenii, salutînd propunerea de a organiza următoarea ședință a Comisiei mixte pentru cooperare economică la Chișinău, în a doua jumătate a anului 2017.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale a şefului diplomaţiei moldoveneşti la Budapesta au fost semnate două documente juridice, şi anume: Aranjament, încheiat prin schimb de note, între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei cu privire la exercitarea unei munci remunerate de către membrii de familie care au domiciliul comun cu membrul misiunii diplomatice sau al oficiului consular şi Programul de cooperare educaţional şi ştiinţific între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul capacităţilor umane al Ungariei pentru anii 2017-2019.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?