Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Crește numărul datornicilor acționați în judecată

20 apr. 2013,, 09:30   Societate
3630 0
Foto: obzormd.com
Numărul datornicilor acționați în judecată pentru neachitarea plăților la căldură este în continuă creștere. Informația a fost făcută publică de către SA Termocom prin intermediul unui comunicat de presă.

SA Termocom continuă acţiunile de recuperare forţată a datoriilor înregistrate la plata facturilor pentru energia termică consumată. În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, furnizorul anunță că pînă în prezent au fost expediate peste 550 de reclamaţii în sumă de peste 3 milioane de lei, iar în instanţele de judecată urmează a fi depuse peste 303 acţiuni în valoare de aproape 3 milioane de lei.

În prezent, proprietarii a circa 900 de apartamente sînt restricţionaţi în dreptul de a efectua tranzacţii cu bunurile imobile, 75 de mijloace de transport aparţinînd debitorilor sînt date în orientare, urmînd a fi reţinute în momentul depistării. De asemenea, accesul la mijloacele financiare acumulate pe contul de card bancar este restricţionat pentru 770 de datornici.

Totodată, furnizorul de energie termică subliniază că, după examinarea în instanţele de judecată a dosarelor civile, pronunţarea hotărîrilor şi, ulterior, eliberarea titlurilor executorii privind încasarea datoriilor pentru energia termică consumată, executorii judecătoreşti sînt în drept să aplice mai multe restricţii faţă de debitori, valabile pînă la achitarea integrală a restanţelor: aplicarea sechestrului pe mijloacele băneşti sau pe bunurile debitorului și interzicerea săvîrşirii anumitor acte de către debitor.

Conform datelor difuzate în comunicatul de presă, pe parcursul săptămînii trecute au fost depuse 322 de acţiuni de chemare în judecată în sumă de aproape 3 milioane de lei şi pronunţate 80 de hotărîri de judecată privind încasarea datoriei la energia termică de peste 700 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?