X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Reformatorii PL țin ”porțile deschise pentru oile rătăcite”

18 apr. 2013,, 12:33   Politică
3167 0
Foto: voceabasarabiei.net
Cei cinci deputați reformatori excluși din PL au fost eliminați și din fracțiunea Partidului Liberal. Anunțul a fost făcut de deputatul PL, Corina Fusu, adăugînd că decizia a fost luată în cadrul ședinței fracțiunii PL, relatează NOI.md. Este vorba despre Ion Hadârcă, Ana Guțu, Oleg Bodrug, Vadim Vacarciuc și Anatol Arhire.

De asemenea, Corina Fusu a spus că fracțiunea a luat decizia ca Valeriu Munteanu să fie ales președintele fracțiunii parlamentare a PL în locul lui Ion Hadârcă, care, potrivit lui Fusu, nu poate reprezenta fracțiunea PL, fiind exclus din partid. De asemenea, secretarul fracțiunii a fost ales Boris Vieru.

În același timp, Ion Hadârcă și-a exprimat regretul că problemele interne din PL sînt rezolvate în Parlament. Deputatul a dat de înțeles că fracțiunea PL rămîne integră. „Schimbarea domnilor bucuria nebunilor. Statutul partidului nu a fost respectat. Cei cu funcții în ierarhia partidului sînt eliberați doar fiind demiși de congres. Trebuie să vă conformați”, a ripostat Hadârcă.

În replică, Corina Fusu și-a exprimat regretul că cei excluși din PL insistă pe destabilizarea situației din partid. ”Este o uzurpare a puterii. Este un precedent urît. Mai remarc că discursul domnului Hadârcă a fost aplaudat de PLDM, ceea ce indică la faptul că locul dumnealui este în acel partid, fiind apropiați ca viziune”, a spus Fusu.

Pe de altă parte, deputații PCRM s-au întrebat cum este reprezentat partidul PL în Parlament – de o fracțiune sau de două. “Este unică și indivizibilă. Lăsăm porțile deschise pentru oile rătăcite”, a răspuns Hadârcă.

În replică, Gheorghe Brega a spus că “oile rătăcite sînt oile care fug din turmă”, referindu-se la deputații reformatori.

Pe de altă parte, Valeriu Munteanu a spus că, de fapt, reformatorii PL nu-l vor lider de partid pe Dorin Chirtoacă, dar pe liderul PLDM, Vlad Filat. Deputatul i-a îndemnat “pe puciștii din PL” să demonstreze în instanța de judecată ilegalitatea excluderii lor din partid.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав