Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Problema transportului public din Orhei are substrat politic – declarație

17 apr. 2013,, 16:31   Societate
3423 0
Foto: orhei-md.info
După mai bine de două săptămîni, problema transportului public din Orhei nu a fost soluționată în totalitate. Solicitat de NOI.md, președintele raionului Orhei, Ion Ștefîrță, a spus că, actualmente, au fost identificate soluții temporare pentru ca transportul de călători să nu fie întrerupt.

„Săptămîna viitoare vom convoca ședința Consiliului local și vom lua decizia finală în ceea ce privește înființarea unei întreprinderi municipale care să gestioneze transportul public”, a declarat Ștefîrță pentru NOI.md.

La rîndul său, președintele companiei care a prestat servicii de transportare a călătorilor în Orhei pînă la data de 1 aprilie, „Coloana Auto 2811”, Ion Lozovan, susține că, la moment, activitatea de transportare a călătorilor se desfășoară cu încălcări.

„Acum, de transportul de călători se ocupă întreprinderea Autosalubritate. Activitatea se desfășoară ilegal, fără licență și fără permis de activitate. Înainte de a ieși pe rută, șoferii nu trec controlul medical, iar microbuzele nu sînt supuse controlului tehnic”, a declarat Lozovan.

Mai mult, el susține că această criză a transportului public din Orhei ar avea substrat politic.

„Noi am sistat activitatea, deoarece nu ne recuperam cheltuielile pentru transportarea călătorilor. De nenumărate ori ne-am adresat la Primărie și la Consiliul local să ne majoreze tariful pînă la trei lei, pentru că am înregistrat pierderi, sau să ne lase doi lei pentru călătorie și să ne scutească de taxele locale, dar nu am fost auziți. Eu am aflat că autoritățile publice locale nu ar dori să majoreze tariful ca să nu se supere călătorii și la alegerile viitoare să nu-i mai voteze”, a spus Lozovan.

Amintim că, pe data de 1 aprilie, singurul transportator local care a prestat servicii timp de patru ani şi-a suspendat activitatea după ce Primăria a refuzat solicitarea de majorare a tarifului de la doi la trei lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?