X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Partidele care se află în topul preferințelor moldovenilor – sondaj

3 mar. 2017,, 16:30   Politică
3218 3

PSRM, PAS și PDM sînt partidele care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul populației, pe moment, arată datele unui sondaj realizat de compania „Intellect Group”, comunică NOI.md.


Astfel, circa 22 la sută dintre respondenți au nominalizat PSRM ca fiind partidul în care au încredere, circa 20 la sută au optat pentru PAS, iar 17 la sută – pentru PDM. În topul preferințelor alegătorilor urmează Platforma DA, cu 13%, PCRM cu un rating de popularitate de 5% și PL – cu 5%.

Întrebați dacă, în opinia lor, pe scena politică din Moldova sînt suficiente partide de dreapta, aproape 50 la sută dintre respondenți au răspuns negativ. Potrivit lor, ar fi bine să apară un partid "cu adevărat de dreapta", întrucît cele existente ar fi compromise. Circa 44% dintre respondenți au declarat că nu mai e cazul să fie înființate partide noi.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 10-20 februarie de compania sociologică „ Intellect Group”. La realizarea sondajului a fost aplicată metoda anchetei pe bază de chestionar, fiind intervievați peste 1300 de respondenți din 35 de regiuni geografice. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de ± 2,7%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?