Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Zece școli din țară vor fi dotate cu tablete

16 apr. 2013,, 16:08   Societate
3569 0
Foto : inprofunzime.md
Circa zece școli din Republica Moldova vor fi dotate, începînd cu luna septembrie curent, cu calculatoare tablete, notează NOI.md.

Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul în exercițiu al Educației, Maia Sandu, în cadrul summitului anual al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, care se desfășoară zilele acestea la Chișinău.

Potrivit Maiei Sandu, este vorba despre un proiect pilot al Ministerului Educației, desfășurat în parteneriat cu cîteva companii IT din Republica Moldova.

Proiectul pilot va dura un an de zile și are drept scop testarea materialelor educaționale online. Ministerul de resort preconizează ca ulterior să elaboreze un program național de dotare a tuturor instituțiilor de învățământ din țară cu astfel de produse ale tehnologiei moderne.

„O astfel de reformă în sistemul de învățămînt din Republica Moldova este necesară pentru a pregăti specialiști capabili să facă față concurenței pe piața internațională”, a specificat Sandu în cadrul summitului.
Deocamdată nu se cunoaște costul proiectului pilot. „Acestea vor depinde de costul tehnologiei alese”, a spus Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?