X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Situație dificilă în PL: Munteanu și Hadârcă pretind aceeași funcție

16 apr. 2013,, 12:06   Politică
3822 0
Foto: noi.md
Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că deputatul PL, Valeriu Munteanu, va fi numit președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Mihai Ghimpu a spus că Munteanu va prelua funcția care pînă în prezent era ocupată de Ion Hadârcă, întrucît cel din urmă nu mai poate ocupa acest post, fiind exclus din partid. relatează NOI.md.

„Îl văd pe el în această funcție, este activ. Domnul Munteanu va face parte din Biroul permanent al PL din oficiu. Noi vom prezenta procesul verbal precum că Munteanu a fost ales președinte de cei cinci membri de fracțiune. La această decizie anexăm documentul prin care spunem că ei nu mai sînt membri și nu pot ocupa nicio funcție”, a spus Ghimpu. De asemenea, liderul PL a declarat că cei cinci deputați excluși nu pot reprezenta fracțiunea PL în Parlament.

Pe de altă parte, parlamentara Ana Guțu susține că cei cinci deputați care fac parte din grupul reformatorilor au fost excluși ilegal din partid. Potrivit ei, din acest considerent, deputații „excluși” vor continua să reprezinte în Parlament fracțiunea PL. Astfel, potrivit lui Guțu, din moment ce numărul deputaților reformatori, care sînt 7 la număr, prevalează numărul celor 5 rămași, Guțu spune că Munteanu a fost numit ilegal președinte de fracțiune. Parlamentara a dat de înțeles că Ion Hadârcă rămîne în continuare președintele fracțiunii PL.

La 12 aprilie, 7 deputaţi liberali, 2 miniştri, 3 viceminiştri şi mai mulţi preşedinţi ai organizaţiilor teritoriale ale PL, reuniţi în Consiliul de Reformare al formațiunii, au semnat o declaraţie prin care cer convocarea congresului extraordinar al PL pentru demararea democratizării vieţii interne a partidului şi promovarea în fruntea formaţiunii a lui Dorin Chirtoacă.

Ulterior, aceștia au fost excluși din partid. În același timp, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, afirmă că membrii Consiliului de Reformare al Partidului Liberal sînt oamenii Moscovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав