X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Scindarea din PL a complicat situația privind crearea noului guvern – declarație

15 apr. 2013,, 13:27   Politică
3301 1
Foto : interakt.md
Liderul PLDM, candidatul la funcția de premier, Vladimir Filat, susține că de astăzi a început un proces mai larg de negocieri privind numirea noului guvern. Vladimir Filat a declarat că aceste negocieri au avut loc și pînă acum, însă într-un format mai restrîns, relatează NOI.md.

“Negocierile nu sînt oficiale sau mai puțin oficiale. Eu îmi voi continua activitatea purtînd negocierile cu cei cu care este firesc să port negocierile”, a spus Filat, fără a menționa la cine se referă.

În același timp, analiștii politici consideră că atîta timp cît nu există o certitudine în legătură cu majoritatea parlamentară, este dificilă și prognozarea viitoarei componențe a guvernului. Solicitat de NOI.md, analistul politic Anatol Țăranu a declarat că, în cadrul noului guvern, este evident că majoritatea miniștrilor vor fi de la PLDM, iar partajarea altor fotolii de miniștri depinde de rezultatele negocierilor.

“Dacă vor fi aceleași componente, probabil că partajarea se va păstra în aceleași proporții. Însă acum, cu majorarea dramatică a numărului deputaților în fracțiunea liberală, ar putea să se schimbe și algoritmul. Liberalii, dacă vor participa, ceea ce este puțin probabil, vor condiționa participarea lor prin excluderea dizidenților. Aici, PLDM și PD trebuie să soluționeze o ecuație extrem de complicată: pe cine aleg – pe deputații liberali sau pe cei neafiliați”, a spus analistul.

Țăranu consideră că scindarea din cadrul PL a oferit noi oportunități pentru validarea unui nou guvern, dar, în același timp, a complicat situația în sensul negocierilor, care urmează a fi purtate în vederea creării unei majorități parlamentare. Analistul susține că, în situația actuală, cu criza din PL, dar și poziția PD, crearea noului guvern rămîne într-o situație incertă.

“Probabilitatea creării unui nou guvern rămîne de 50 la 50, în alternativa alegerilor anticipate”, a conchis analistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав