X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Coreea de Nord ameninţă Japonia

12 apr. 2013,, 17:44   Externe
7684 1
Foto : antena3.ro
Nord-coreenii au ameninţat cu represalii Japonia, în cazul în care aceasta se implică în vreun fel într-un eventual conflict ce ar izbucni în penisnula coreeană.

Potrivit AFP, Coreea de Nord a calificat drept "provocatoare" declaraţiile Japoniei cu privire la interceptarea unei rachete ce ar putea fi lansată de Phenian.

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a avertizat că un asemenea gest ar risca să arunce Japonia "în flăcări nucleare".

"Japonia se află în continuare în vizorul armatei noastre revoluţionare, iar dacă Japonia face cel mai mic gest, scînteia războiului va atinge Japonia prima", a scris agenţia nord-coreeană.

Ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera a autorizat, săptămîna aceasta, în mod oficial forţele de autoapărare să distrugă orice rachetă nord-coreeană ce ar ameninţa teritoriul japonez.

Japonezii au instalat deja rachete de tip Patriot în centrul oraşului Tokyo şi în jurul capitalei. Distrugătoare echipate cu sistemul radar de tip AEGIS şi mijloace de interceptare au fost mobilizate în Marea Japoniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав