X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Discuţii pe marginea problemelor actuale al autoproclamatei RMN au avut loc la MAE rus

11 apr. 2013,, 13:47   Societate
4103 0
Foto: newstv.md
Chestiuni privind "contribuţia la rezolvarea problemelor social-economice actuale ale regiunii" au fost abordate la întrevederea de la Moscova a secretarului de stat, viceministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin, cu liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuc.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de politică externă a Rusiei, citat de agenţia "Infotag", "a avut loc şi un schimb de opinii referitoare la situaţia curentă a procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană, în contextul evoluţiilor din Zona de Securitate de pe Nistru".

La discuţie au participat Ambasadorul cu Misiuni Speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, şi ministrul tiraspolean al externelor, Nina Ştanschi, care şi-a sărbătorit în această dată ziua de naştere.

Şevciuc i-a trimis Ninei Ştanschi un mesaj de felicitare cu acest prilej, în care, în special, scrie: "Cunoştinţele, profesionalismul, talentul diplomatic şi dragostea de muncă enormă ale Dvs. aduc rezultate strălucite în cauza de menţinere şi consolidare a statalităţii transnistrene. Mereu revendicaţi cu tenacitate interesele cetăţenilor Transnistriei. Capacitatea de a mobiliza prin exemplul personal şi devotamentul cauzei trezesc pe bună dreptate un sentiment de respect şi admiraţie".

Conform unui comunicat al MAE tiraspolean, şefa acestuia a primit felicitări şi de la "conducătorii de autorităţi publice, asociaţii obşteşti din RMN şi organisme internaţionale, de la partenerii străini ai Transnistriei".

Nina Ştanschi are 36 de ani şi a fost numită de către Şevciuc ministru de externe pe 24 ianuarie 2012, aproape imediat după ce Şevciuc a fost ales în funcţia prezidenţială. Anterior, Ştanschi a lucrat timp de mai mulţi ani în calitate de consilier al lui Şevciuc, inclusiv în perioada în care acesta a exercitat mandatul de preşedinte al Consiliului Suprem. Pe 1 februarie 2012, Ştanschi a fost numită reprezentant prezidenţial special pentru procesul de negocieri, cooperarea cu reprezentanţele diplomatice, organismele internaţionale; iar pe 6 noiembrie 2012 – vicepreşedinte al guvernului pentru colaborare internaţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?