X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Negruța, indignat de cerințele Ministerului Construcțiilor

10 apr. 2013,, 17:48   Societate
4472 1
Foto : inprofunzime.md
După ce anul trecut Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale (MCDR) a solicitat 200 de milioane de lei, menţionînd atunci că suma este suficientă pentru încheierea lucrărilor de reconstrucţie a clădirii Parlamentului, devastată în urma protestelor din aprilie 2009. Ieri, Ministerul Finanțelor a mai primit o solicitare din partea MCDR, privind alocarea unei sume suplimentare de 270 de milioane de lei pentru finalizarea reconstrucției edificiului.

Azi, după ședința Guvernului, ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, s-a arătat nedumerit de solicitarea respectivă. „Este stranie creșterea ca pe drojdie a sumelor solicitate. Anul trecut, cînd s-a făcut solicitarea de 200 de milioane, am fost informați că asta ar fi suficient pentru a finaliza lucrările și a dota clădirea”, a declarat Negruță.

Totodată, el a declarat că, pentru anul 2013, în bugetul de stat nu au fost prevăzute resurse financiare în acest sens.

„Azi pot să afirm că Legea bugetului pentru anul 2013 nu prevede astfel de alocații, respectiv, să încercăm să vedem unde este rezervă. Ar fi fost foarte bine dacă aceste rezerve ar fi fost identificate inițial, pînă a solicita, ca să putem avea discuții constructive inclusiv în comisiile parlamentare”, a menționat Negruța. De asemenea, el a spus că MF va intra în dialog cu colegii de la MCDR pentru a vedea care este costul real al lucrărilor ce urmează a fi făcute pentru asigurarea funcționalității clădirii.

„Eu sper că suma este mult mai mică, eu sînt sigur că pot fi identificate rezerve, doar că acest exercițiu ține de colegii noștri care administrează fonduri la Ministerul Dezvoltării Regionale, dacă sînt undeva economii, orice sugestie de realocare este binevenită”, a conchis Negruța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?