X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Republica Moldova, condamnată din nou la CEDO

14 feb. 2017,, 15:25   Societate
4333 3

Statul Republica Moldova urmează să achite despăgubiri în valoare de peste 42 de mii de euro, în urma unor noi sentințe de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, informează NOI.md.

Este vorba despre două dosare pe care Curtea a decis să le examineze într-o singură procedură. În fața Curții reclamanții s-au plîns de anularea arbitrară de către instanțele naționale a hotărîrilor favorabile și de durata excesivă a procedurilor judiciare.

Curtea a constatat în unanimitate că reclamanților le-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, drept prevăzut în articolul 6 al Convenției Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, Curtea a constatat încălcarea dreptului la respectul proprietăţii.

În primul caz este vorba despre compania „Cereale Flor” S.A, care a fost obligată în mod ilegal să achite despăgubiri unei alte companii, deși cererea de solicitare a plăților a fost depusă în afara termenului de prescripţie.

În cel de-al doilea caz este vorba despre o locuitoare a comunei Tohatin, care a fost lipsită de dreptul de a beneficia de un lot teren pentru construcții, destinat familiei nou-formate.

Curtea a acordat reclamantului „Cereale Flor” S.A. 18.400 de euro cu titlu de prejudiciu material, 2000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 900 de euro cu titlu de costuri şi cheltuieli. Celui de-al doilea reclamant, Curtea a dispus acordarea a 18.168 de euro cu titlu de prejudiciu material, 2000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 1500 de euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?