X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Moldova ar putea deveni un cimitir al maşinilor vechi – declarație

9 apr. 2013,, 18:03   Societate
7081 2
Foto : creditsauto.ru
După ce autoritățile au permis ca în Republica Moldova să fie importate automobile cu vîrsta de peste șapte ani, numărul acestora a crescut simțitor. Iar ecologiștii bat alarma din cauza faptului că autoturismele vechi emit mai mult CO2 decît cele noi, iar în Chişinău, concentraţia de gaze toxice în aer depăşeşte normele sanitare admise.

Astfel că ecologiştii propun autorităţilor să aplice pentru maşini standarde internaţionale ce reglementează emisiile de CO2.

„Maşinile vechi au emisii toxice mult mai mari decît cele noi. Aproximativ 25 la sută dintre acestea emit în atmosferă concentraţii sporite de diferite substanţe care acţionează negativ asupra sănătăţii oamenilor. Sîntem deja în pragul perioadei în care Moldova ar putea deveni un cimitir al maşinilor vechi”, a declarat vicepreşedintele Mişcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba.

Potrivit statisticilor oficiale, de la începutul anului curent, opt din zece maşini care au fost importate în Moldova sînt mai vechi de cinci ani. Şi doar o maşină din cinci, înregistrate în aceeași perioadă, are mai puţin de cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?