Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Ghimpu: Maia Sandu nu poate fi ministru al Educației

9 apr. 2013,, 12:46   Politică
7249 5
Foto: eurotv.md
Partidul Liberal și-a exprimat indignarea în privinţa mecanismelor de desfăşurare a examenelor de bacalaureat. Potrivit liderului partidului, Mihai Ghimpu: "în loc să se ducă lupta împotriva corupţiei acolo, unde este cu adevărat cea mai mare – la guvern, prin ministere, la vamă, la fisc ‒ caută să o găsească printre cei de 18 ani".

Liderul Partidului Liberal consideră că asemenea măsuri precum instalarea camerelor video și verificările cu detectoarele de metale traumatizează psihic elevii. Există doar şi alte metode de testare a cunoştinţelor.

Membrii PL şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa faptului ca mai mult de 28.000 de elevi trebuie să fie plasaţi pentru a susţine examenele pentru de bacalaureat în doar 100 de centre și au adus exemplul despre cum are loc evaluare cunoștințelor elevilor în țările europene.

"Oare îi este atît de greu ministrului nostru să găsească și pentru copiii noștri un sistem bun. Dna Sandu nu poate fi ministru al Educației pentru că admite ca desfăşurarea examenelor de bacalaureat să aibă loc în sala de gimnastică cu cîte 500 de elevi? Și ce facem, progresăm sau regresăm? Anul trecut, au fost instalate camere video la liceele "Gh. Asachi" și "Prometeu". A fost un experiment, care a eșuat. De ce instalăm camere peste tot și Ministerul cheltuieşte pentru ele circa 3 milioane de lei", - susţine Ghimpu.

Potrivit deputatului din partea Partidului Liberal, Corina Fusu, ministrul Educației Maia Sandu, a fost invitată de mai multe ori la Comisia specială pentru cultură, educație, știință, tineret, sport și mass-media pentru a discuta problemele legate de noile reguli de desfăşurare a examenelor, ea însă nu s-a prezentat niciodată la audieri.

Ieri, președintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și minoritățile naționale, liderul partidului "Renașterea", Vadim Mișin, de asemenea, a cerut ca ministrul Educației, Maia Sandu, să creeze condiții normale pentru desfăşurarea examenelor de bacalaureat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?