X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

În Găgăuzia a fost prezentată strategia de dezvoltare a regiunii

9 feb. 2017,, 15:15   Politică
2740 2

În Găgăuzia a fost prezentată Strategia de dezvoltare a regiunii pentru următorii patru ani, elaborată de experţii Institutului IDIS Viitorul, cu susţinerea specialiştilor Comitetului Executiv al autonomiei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, participanţii şedinţa de prezentare a Strategiei, la Comrat, au menţionat că pentru elaborarea documentului au fost desfăşurate 12 mese rotunde, numeroase paneluri de discuţii cu persoanele interesate, au fost create cinci grupuri de lucru pe domenii, au fost chestionaţi directorii a 70 de întreprinderi şi funcţionarii a 26 de primării.

"Numai informaţia analitică privind situaţia din regiune cuprinde 200 de pagini, împărţite în 14 subiecte", a menţionat reprezentantul institutului, Viorel Chivriga.

Potrivit lui, Găgăuzia este o regiune din sudul Moldovei care se dezvoltă dinamic şi care dispune de un potenţial important în businessul agricol şi în dezvoltarea industriei alimentare şi prelucrătoare.

Chivriga a subliniat că obiectivul documentului este soluţionarea problemelor social-economice a regiunii, generarea noilor venituri pentru cetăţeni, crearea noilor locuri de muncă, îmbunătăţirea mediului de afaceri şi, în cele din urmă, îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiune.

Documentul se bazează pe trei priorităţi: valorificarea durabilă a resurselor naturale, a resurselor umane şi dezvoltarea sectorului social, asigurarea creşterii economice durabile în regiune, crearea brandului teritorial şi promovarea imaginii Găgăuziei la nivel naţional şi internaţional

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав