X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

În Marea Britanie se pune la cale asasinarea unui alt oligarh rus - Mass-media

8 apr. 2013,, 13:43   Externe
8317 3
Foto : wikimedia.org
Detectivii care investighează moartea oligarhului Boris Berezovski, au intrat în posesia datelor privind un presupus complot cu scopul asasinării unui alt magnat rus, care trăiește în exil în Marea Britanie, afirmă presa britanică.

"Poliția a declarat că desfășoară o "anchetă în curs", după ce a fost informată despre un complot cu scopul asasinării lui Andrei Borodin, un bancher miliardar" - scrie The Sunday Times. Informația despre complot a parvenit serviciilor secrete MI-5.

"Potrivit unor surse, existența unei conspirații a fost unul dintre factorii care a determinat în mod neașteptat ca în luna februarie Ministerul de Interne britanic să-i acorde azil politic lui Borodin" - notează ziarul.

Potrivit unor "surse din sectorul de securitate", "poliția din Valea Tamisei în luna decembrie a anului trecut a fost informată că persoane politice influente din Cecenia s-au adresat unui potențial asasin, oferindu-i o sumă mare – se estimează a fi de pînă la 1 milion $ - pentru uciderea lui Borodin", afirmă publicația. Ziarul, de asemenea, afirmă că elita conducătoare din Cecenia are legături strînse cu Kremlinul.

Detaliile conspirației au fost date publicității după ce asasinul a refuzat contractul, iar informațiile cu privire la contract au devenit cunoscute poliției, scrie articolul. Inițial MI-5 a reacționat suspect la plîngerea lui Borodin, avînd în vedere că el solicita azil, dar acum, se pare, versiunea conspirației a fost considerată fiabilă.

Exilații l-au numit pe Borodin "noul Berezovski", scrie ziarul, relatînd că Borodin, aflîndu-se în Marea Britanie " finanțează organizațiile pentru drepturile omului, în opoziție față de regimul lui Putin."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?