Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Congresul Сivic a îndemnat cetăţenii UE "să nu permită funcţionarilor europeni să finanţeze regimul banditesc din RM"

5 apr. 2013,, 09:31   Societate
2541 0
Foto: puls.md
Congresul Civic şi opoziţia parlamentară au îndemnat cetăţenii din ţările Uniunii Europene "să oprească samavolnicia antieuropeană în centrul Europei". Despre aceasta se spune în adresarea Congresului şi opoziţiei faţă de locuitorii ţărilor UE.

În documentul citat de Agenţia "Infotag" se conţine adresarea "nu mai permiteţi funcţionarilor europeni să finanţeze regimul banditesc din Moldova din contul vostru".

"Ţineţi minte, fiecare euro, fiecare cent al vostru astăzi este alocat pentru construcţia de vile şi procurarea automobilelor de lux pentru funcţionarii moldoveni, aceşti bani se duc în firme offshore pe conturile oligarhilor şi elita politică care-i serveşte", se menţionează în adresare.

Autorii documentului reamintesc că "timp de aproape patru ani de guvernare, Alianţa a primit din partea Uniunii Europene circa o jumătate de miliard de dolari sub formă de granturi şi credite". Tot în această perioadă, în Moldova au fost închise mai bine de 100 de şcoli, circa 30 % din copiii cu vîrsta şcolară nu sînt integraţi în sistemul educaţional, mortalitatea maternă s-a dublat, în Moldova este înregistrat cel mai redus minim de existenţă din Europa, iar 90% din pensionari primesc lunar mai puţin decît minimul de existenţă.

"Toate acestea au loc numai dintr-un singur motiv: banii şi sursele contribuabililor europeni au fost daţi în mîinile adevăraţilor criminali, care au acaparat puterea de stat în republică. Unicul lor alibi este faimoasa loialitate faţă de "valorile europene". Urmînd acestor valori, autorităţile moldoveneşti au instaurat o dictatură oligarhică în ţară, introducînd regimul apartheid pentru o treime din populaţie - minorităţile naţionale sînt private de drepturile şi libertăţile lor fundamentale. Sub patronajul funcţionarilor europeni, această putere privează poporul moldovenesc de cel mai important lucru – alegerea liberă şi democratică prin intermediul alegerilor", susține Congresul Civic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?