X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Filat nu are pretenții față de Plahotniuc

3 apr. 2013,, 13:28   Politică
3763 4
Foto: filat.md
"Nu am pretenții personale față de cineva anume". Astfel a comentat prim-ministrul în exercițiu Vladimir Filat, disensiunile cu prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută pentru Europa Liberă, citează NOI.md.

"Îmi pare rău că se întîmplă asemenea lucruri și o perioadă îndelungată situația este calificată drept un conflict între doi oameni. Eu întotdeauna am vorbit despre problemele de sistem, despre faptul că instituțiile statului nu activează sau lucrează în interesele unui partid. De aceea, acum și pe viitor, discuțiile nu vor avea caracter individual. Numai în acest fel vom putea proteja cetățeanul de procesele politice și vom feri procesul administrativ de interesele înguste de partid, reprezentînd interesul național", a spus Filat.

El a subliniat că PLDM pledează pentru resetarea Alianței pentru Integrare Europeană, pentru că numai cele trei partide care au format AIE-2 "pot duce la un final logic reformele începute și procesul de integrare europeană". Prim-ministrul în exercițiu respinge categoric posibilitatea creării unei alte coaliții de guvernare sau a unui "Guvern tehnocrat".

"Nu veţi întîlni nicăieri în lume, într-o ţară democrată, să existe aşa-numite guverne tehnocrate. Guvernul este expresie politică, care are la bază votul cetăţeanului, în cadrul scrutinelor electorale. Un guvern poate fi funcţional doar atunci cînd are acoperire politică, are sprijin politic. De aceea, activitatea în Executiv nu trebuie să fie una politică, trebuie să fie una care reiese din programul de guvernare, din agenda de reforme, dar sprijinul politic pentru a avea asemenea activitate este absolut necesar" ,a subliniat Filat.

De asemenea, el a exclus "posibilitatea formării unor alte coaliții", pentru că acest lucru va "împiedica procesul de guvernare". Potrivit lui, "în toată această perioadă de timp, după demisia Guvernului, au fost multe zvonuri, bîrfe, care au un scop anume". "Noi avem aceste două posibilităţi: ori ne înţelegem, realizînd un compromis în numele ţării – nu a unui partid sau altuia, unui politician sau altuia – ori în Republica Moldova, din păcate, vom avea alegeri anticipate", a spus Filat.

Vlad Filat a spus anterior că el nu va fi de acord să fie propus la funcția de șef al Executivului cu orice preț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?