X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Cum trebuie să fie candidatul pentru Comisia de Integritate

24 ian. 2017,, 10:15   Societate
2140 0

Candidaţii la funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI) vor fi supuşi unor probe de logică, perspicacitate şi aplicarea în practică a cunoştinţelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu o astfel de propunere au venit, luni, membrii Consiliului de Integritate al ANI, care este responsabil de organizarea şi desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte al Autorităţii, precum şi de validarea rezultatelor concursului. Potrivit membrului Consiliului, Viorel Rusu, candidaţii nu vor avea posibilitate în timpul concursului să consulte Legile. Întrebările vor obliga candidaţii să găsească soluţii la situaţii problematice.

"Întrebările adresate se vor referi la cadrul legislativ şi normativ, responsabilitatea pentru corupţie, situaţii de conflict. Candidaţii nu ar trebui să invoce în răspunsurile lor articolele de drept, ci să se bazeze mai mult pe logică", a spus el.

Alt reprezentant al Consiliului, Tatiana Paşcovschi, a relatat că candidaţilor le vor fi adresate cîte trei întrebări în proba scrisă şi la interviu, care vor fi elaborate de către Consiliu. Consiliul a aprobat un exemplu de CV, pe care candidaţii trebuie să-l completeze.

Candidaţii la funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al ANI sînt obligaţi să menţioneze toată activitatea lor de muncă, inclusiv cu explicaţia amănunţită a obligaţiilor la locul de muncă şi lista lucrărilor, cărţilor sau cercetărilor publicate. În cazul în care articolele candidatului au fost publicate în reviste ştiinţifice, acestuia i se va cere să indice numărul exact de articole, precum şi cîteva titluri ale celor mai importante materiale.

Dacă candidaţii au participat anterior în asemenea concursuri, ei vor fi obligaţi să indice acest lucru în CV. La depunerea cererii de participare la concurs fiecare candidat este obligat să completeze Declaraţia de avere şi de interese personale şi Declaraţia privind integritatea.

După cu a informat anterior agenţia INFOTAG, concursul pentru suplinirea posturilor vacante de preşedinte şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate se va desfăşura în trei etape: proba scrisă, proba de interviu şi testul de poligraf. Candidaţii trebuie să deţină studii superioare, să nu facă parte din nici un partid politic şi să cunoască limba de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав