X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Liberalii NU-L vor susține pe Filat la funcția de premier

1 apr. 2013,, 17:31   Politică
3923 3
Foto: tribuna.md
Membrii Partidului Liberal nu-l vor vota pe Vlad Filat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului Republican al Partidului Liberal, relatează NOI.md.

PL cere liberal-democraţilor să înainteze un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru. Totodată, formațiunea a decis că va participa la formarea AIE-3 împreună cu PLDM şi PD.

“PLDM să înainteze o altă candidatură la funcţia de prim-ministru, dacă mai ţine la valorile liberal-democratice şi îşi menţine programul asumat, care prevede integrarea republicii în Uniunea Europeană. În cazul în care PLDM insistă ca Vlad Filat să fie din nou prim-ministru, atunci să-şi asume declanşarea alegerilor anticipate şi consecinţele care pot afecta pentru mult timp drumul nostru european”, a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, dacă cei care l-au demis pe Vlad Filat, referindu-se la PD, consideră că poate fi din nou prim-ministru, să-şi asume această responsabilitate şi să-l voteze din nou.

“Noi, aşa cum nu am votat pentru eliberarea lui, nu vom vota nici pentru numirea lui repetată în funcţie, fiindcă ne dorim un guvern pentru oameni, şi nu pentru interese meschine, scandaluri, corupţie, contrabandă şi, nu în ultimul rînd, un prim-ministru care trădează interesele statului şi visul european al cetăţenilor”, a spus Ghimpu.

Liderii fostei AIE mai au 5 zile la dispoziție pentru a identifica un candidat la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав