Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Procurorii vor detenție reală pentru un polițist din Dondușeni condamnat pentru tortură

1 apr. 2013,, 16:11   Societate
2110 0
Foto : alba24.ro
Procurorii vor contesta sentinţa de condamnare a unui poliţist din Donduşeni la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendarea pedepsei pe un termen de un an, aplicată pentru vătămare corporală gravă şi tortură. Aceștia consideră sentința prea blîndă, după ce au cerut pentru polițist șase ani de detenție reală, relatează NOI.md.

Potrivit Procuraturii Ocnița, în iulie 2011, poliţistul, ofiţer operativ de sector din cadrul Comisariatului de Poliţie Donduşeni, a fost sunat de o femeie. Aceasta s-a plîns pe fostul concubin care venise la ea nechemat. Fără a înregistra plîngerea, ofițerul s-a deplasat la femeie, unde l-a luat la pumni pe fostul concubin al acesteia. Astfel, din cauza leziunilor primite în regiunea ochiului drept, în urma unei intervenții chirurgicale, victima a rămas fără un ochi.

Polițistul de 28 de ani nu și-a recunoscut vina și chiar a încercat să convingă victima să depună declaraţii false pentru a nu fi tras la răspundere penală. Pentru comiterea acestor infracţiuni, procurorul a solicitat aplicarea unei pedepse de șase ani de detenţie cu privarea de dreptul de a exercita funcţii în organele de stat pe un termen de patru ani.

Instanţa de judecată însă a condamnat poliţistul la trei ani şi șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de un an și cu privarea dreptului de a exercita funcţii publice şi de răspundere pe un termen de un an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?