X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Au fost selectați o sută de pretendenți la „Polobocul de Aur” 2013

30 mar. 2013,, 14:30   Societate
4084 0
Foto : noi.md
Peste o sută de vinuri de casă au ajuns în etapa republicană a concursului „Polobocul de Aur”, ediția 2013. Acestea au fost selectate din circa cinci sute de vinuri din toate raioanele țării, care au participat în concurs. Potrivit membrilor juriului, la ediția curentă s-au remarcat vinurile de casă Cabernet, Merlot, și Saperavi, relatează NOI.md.

Degustarea națională a avut loc pe parcursul săptămînii curente, iar învingătorii vor fi anunțați în luna octombrie în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, cînd cel mai bun producător de vin de casă va primi un butoi de 120 de litri. Potrivit preşedintelui juriului de degustare, Anatol Balanuţa, şeful catedrei de Enologie a Universităţii Tehnice, în Moldova se consumă mult vin de casă, de aceea, băutura respectivă trebuie să fie calitativă, inclusiv din considerentul securității alimentare.

„În calitate de expert, am participat la toate edițiile concursului și afirm cu certitudine că „Polobocul de aur” își atinge scopul, deoarece calitatea mostrelor crește. Vinul de casă nu trebuie să fie o simplă băutură fermentată care te amețește, ci o licoare ce îți oferă plăcere”, a spus Balanuța.

Concursul pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur” este organizat începînd din 2002, cu scopul de a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă calitativ, a-i remarca pe cei mai buni producători, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experiență între producătorii vinului de casă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав