X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Atacul terorist de la Berlin, condamnat de autoritățile de la Chișinău

20 dec. 2016,, 11:29   Societate
2156 0

Autoritățile de la Chișinău condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc ieri la Berlin, Germania, soldat cu peste zece morți și peste 50 de răniți, comunică NOI.md.

Autoritățile își exprimă solidaritatea cu autoritățile Germaniei, regretul profund pentru pierderile de vieți omenești, compasiunea faţă de familiile îndurerate, se arată într-o declarație a ministerului de externe. Un comentariu la acest subiect a făcut și președintele Parlamentului Andrian Candu. ”Evenimentele de ieri ne-au cutremurat pe toți. Exprim regrete profunde pentru victime. Atît la Ankara, cît și la Berlin au fost comise atacuri dezaprobate și condamnate de Republica Moldova. Trebuie să fim uniți împotriva violenței și urii”.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Berlin au întreprins demersuri pe lîngă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectați și cetăţeni moldoveni.

Ministerul reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism și reafirmă necesitatea conjugării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea acestora.

Menționăm că un camion a intrat în mulțime care se afla într-o piață de Crăciun din centrul Berlinului, ieri seara. Șoferul a fost arestat la puțin timp după atac, iar potrivit datelor preliminare, ar fi vorba despre un pakistanez.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав