X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Transportul public din Moldova nu a mai fost modernizat din 2009 - Eugen Daţco

21 mar. 2013,, 09:00   Societate
2817 0
Fotо: euroasianews.md
Din 2009, Moldova practic nu a mai achiziţionat autobuze sau microbuze. Respectiv, starea unităţilor de transport disponibile se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Iar peste patru ani transportul de pasageri va fi în pericol, consideră directorul executiv al Uniunii Transportatorilor şi Drumarilor, Eugen Daţco.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", rugat să comenteze proiectul noului Cod al Transporturilor Auto, el a spus că "din toate cheltuielile destinate transportului, 60-70% se duc pe combustibil. Respectiv, pentru modernizare, asigurarea confortului pasagerilor nu mai rămîn surse financiare".

"Transportatorii au mari datorii faţă de companiile, care comercializează combustibil, unii sînt în prag de faliment. Chiar dacă impozitele vor scădea acest lucru nu-i va ajuta pe transportatori. Investiţiile în reparaţia maşinilor, procurarea pieselor de schimb ‒ toate aceste operaţiuni au loc cel mai des pe piaţa neagră, pentru că acolo este mai ieftin. Anume acest lucru le mai permite transportatorilor să ofere servicii în capitală la preţul de trei lei. De 15 ani, şoferii de maxi-taxi circulă fără bilete, ceea ce a dus la tăinuirea veniturilor", a menţionat Daţco.

Potrivit lui, sectorul transportului ca şi toată economia ţării se află în stagnare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?