X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Veniturile obținute din proiecte internaţionale de cercetare ar putea să nu fie impozitate

16 mar. 2013,, 13:03   Economie
3540 0
Foto : noi.md
Deputaţii PL propun să fie scutite de impozite veniturile obţinute din proiecte şi granturi internaţionale, care contribuie la dezvoltarea durabilă a sferei învăţămîntului şi cercetării. O inițiativă în acest sens a fost înregistrată în Parlament de PL.

Autorii consideră că iniţiativa legislativă va favoriza atragerea granturilor şi proiectelor internaţionale în sfera învăţământului şi cercetării. Potrivit deputaţilor PL, remunerarea din proiectele internaţionale, de obicei, reprezintă sume modeste, care completează salarizarea insuficientă a profesorilor şi cercetătorilor.

“Actualmente, reglementarea scutirii de taxe şi impozite a acestor venituri este efectuată în baza hotărîrilor de guvern, care, din păcate, nu sînt exhaustive, deoarece nu conţin toate tipurile de proiecte şi granturi, îndeosebi cele mici. Completarea articolului 20 al Codului fiscal va exclude favorizarea scutirilor de impozite pe venituri provenite din unele proiecte, cu exceptarea altor proiecte internaţionale, care pot apărea pe parcursul anului fiscal şi care nu pot nimeri în anexele hotărîrilor Guvernului din cauza procesului birocratic. Mai cu seamă sînt vizate proiectele şi granturile mici, oferite de organizaţii culturale, diplomatice, acreditate în Republica Moldova”, menţionează autorii iniţiativei legislative.

Inițiativa legislativă urmează a fi discutată în comisiile parlamentare, iar apoi propusă Parlamentului spre aprobare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?