X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Un deputat PL candidează la funcția de judecător la Curtea Constituțională

15 mar. 2013,, 12:16   Politică
3598 1
Foto: wikipedia.org
Deputatul PL și președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Victor Popa, este unul dintre candidații la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, transmite NOI.md.

Liderul PL a afirmat că, deocamdată, Victor Popa este singurul candidat înaintat, ezitînd să spună dacă PD și PLDM vor înainta și alte candidaturi. „Da, noi am inițiat o inițiativă legislativă. Da, îl vom înainta pe domnul Victor Popa. Noi nu avem prea mulți doctori habilitați în Drept constituțional”, a declarat Ghimpu.

Menționăm că în prezent Curtea Constituţională este nefuncţională, fiindcă nu poate convoca plenul din lipsă de cvorum. Asta deoarece Parlamentul nu a desemnat doi judecători, ca urmare a expirării mandatului foştilor magistraţi Dumitru Pulbere şi Elena Safaleru. Preşedintele Curţii, Alexandru Tănase, avertizează că, în eventualitatea unor alegeri anticipate, rezultatele nu vor putea fi validate.

În același timp, unii experți au declarat pentru NOI.md că Curtea Constituțională este funcțională, întrucît, conform legislației, cei doi judecători, mandatele cărora le-au expirat în luna februarie, pot să-și desfășoare activitatea pînă în ziua cînd noii magistrați numiți în funcție vor depune jurămîntul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав