Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Chirtoacă este citat la CNA pentru un bon semnat de Vladimir Coteț

7 mar. 2013,, 13:31   Societate
3235 0
Foto : timpul.md
Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă,va fi audiat de ofițerii anticorupție în legătură cu bonul de repartiție a unui spațiu nelocativde la parter, din strada Negruzzi a capitalei. Deocamdată nu este clar de ce va fi audiat Chirtoacă, atît timp cît bonul a fost semnat de viceprimarul Vladimir Coteț. Tot în legătură cu acest caz, în noiembrie 2012, a fost eliberat din funcție specialistul Direcției locativ-comunale a primăriei, Dumitru Stoicev, relatează NOI.md.

Solicitat de NOI.md, șeful Direcției locativ-comunale a primăriei, Petru Gontea, a menționat că bonul de repartiție a spațiului cu o suprafață de 130 de metri pătrați din strada Negruzzi a fost semnat de către viceprimarul de ramură, Vladimir Coteț, în august 2012, iar semnătura a avut ca bază o decizie judecătorească și un sechestru pus pe imobil.

Totodată, deși direcția a emis o dispoziție în acest sens, aceasta nu a ajuns la primărie. Astfel, în noiembrie 2012, ofițerii CNA au solicitat informații pe acest caz, iar Direcția locativ-comunală a efectuat o anchetă de serviciu, soldată cu eliberarea din funcție a șefului secției repartiție a spațiului locativ din cadrul Direcției locativ-comunale, Dumitru Stoicev. Atunci, Stoicev a fost acuzat de „implicare în eliberarea frauduloasă a unor acte”.

Paralel cu aceasta, imobilul de 130 de metri pătrați figurează într-un dosar dintre primărie și un agent economic care pretinde spațiul, în baza unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău privind darea în arendă a acestuia. „Acolo este un ghem de probleme, nu numai una”, a conchis Gontea.

Solicitat de NOI.md, șeful Direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a confirmat informația. Totodată, el a negat că viceprimarul Vladimir Coteț ar fi cercetat penal de CNA, menționînd că, deocamdată, persoane învinuite sau cu statut de bănuit în acest caz nu sînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?