X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Vot unanim PCRM și PLDM contra proiectului PD cu privire la patentă

7 mar. 2013,, 11:59   Politică
4739 1
Foto: kommersant.md
Deputații din Partidul Comuniștilor și cei din Partidul Liberal Democrat din Moldova au votat contra proiectului PD ce prevede îmbunătăţirea condiţiilor activităţii în baza patentei de întreprinzător. PCRM nu a comentat proiectul, însă deputații liberal-democrați au declarat că proiectul nu se bazează pe nicio analiză economică și au solicitat retragerea lui de pe ordinea de zi, relatează NOI.md. Proiectul elaborat de către democrați mai prevede revenirea la activitatea în bază de patentă pentru creşterea şi comercializarea florilor.

“Nota informativă nu deține nicio cifră și nu se bazează pe nicio analiză economică. Poate îl retrageți. Prezentați o notă informativă mai argumentată”, a recomandat Streleț.

Cînd autorul proiectului, Valeriu Guma, a început să-i enumere liberal-democratului beneficiile proiectului, a intervenit democratul Igor Corman sugerîndu-i să înceteze cu explicațiile, întrucît, potrivit lui Corman, decizia PLDM ar fi una politică.

Corman a adăugat că, ieri, PLDM a refuzat să voteze o altă propunere în beneficiul persoanelor de peste hotare. Aceasta prevedea scutirea de taxă vamală la unele bunuri dobîndite peste hotare, pentru moldovenii care revin în Moldova.

Într-un final, doar 28 de deputați au votat proiectul, acumulîndu-se un număr insuficient de voturi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?