Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Captură record de țigări depistată la vama moldo-română într-un autocar de rută Rusia-Grecia

6 mar. 2013,, 12:49   Societate
3007 0
Foto : noi.md
O captură record de țigări de contrabandă și votcă au depistat vameșii și polițiștii de frontieră la postul „Giurgiulești-Galați”. Oamenii legii au scos la iveală 26 500 de pachete de țigări și 120 de sticle de votcă, care urmau să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene. Captura a fost depistată într-un autocar din Federația Rusă, care urma să ajungă în Grecia, relatează NOI.md.

Autocarul era condus de către un cetățean al Greciei în vîrstă de 38 de ani, care avea la bord 11 pasageri. În baza analizei de risc, colaboratorii vamali au direcţionat autocarul pentru scanarea şi efectuarea unui control fizic detaliat. Astfel, în tavanul acestuia a fost depistat un loc special reutilat din care au fost scoase țigările și băutura. Doar valoarea estimativă a ţigărilor pe piaţa UE este de circa 50 mii euro.

Pe acest caz, a fost iniţiată o cauză penală pentru contrabandă, cei 11 pasageri fiind preluaţi de un alt mijloc de transport. Conform legislației, persoana fizică vinovată de contrabandă în proporții deosebit de mari, riscă pedeapsă cu închisoare de la trei la zece ani. Persoana juridică se pedepseşte cu amendă de la 100 pînă la 200 de mii de lei cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?