Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Închisoare pentru membrii partidelor care vor corupe alegătorii

28 feb. 2013,, 13:37   Politică
2491 1
Foto: jurnalul.ro
Persoanele care vor încerca să corupă alegătorii în timpul alegerilor anticipate vor fi amendate sau pedepsite cu închisoare. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament în prima lectură, relatează NOI.md. Potrivit proiectului, oferirea sau darea de bani, bunuri, servicii ori alte foloase se pedepseşte cu amendă în mărime de la 4000 la 10 000 de lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani, sau cu închisoare de la 1 la 5 ani.

În categoria bunurilor sînt incluse şi alimente, băuturi alcoolice şi nealcoolice, produse din tutun ori produse alimentare. Cetăţenii vor putea primi doar materiale de propagandă electorală, achitate din fondul electoral, ce poartă numele şi prenumele candidatului electoral, respectiv denumirea partidului politic, semne sau simboluri ale concurenţilor electorali.

Autorii proiectului susțin că documentul are drept scop combaterea fenomenului de corupție și specificarea pentru fiecare partid politic sau candidat electoral a bunurilor admise sau neadmise în campania electorală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?