X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim, invitat de ofițerii CNA la audieri

27 feb. 2013,, 14:46   Politică
3563 0
Foto : hotnews.md
Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, a fost citat pentru astăzi de Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiat și recunoscut în calitate de bănuit în cadrul cauzei penale pornite pe faptul abuzului de serviciu săvîrşit de către o persoană cu funcţie de demnitate publică, relatează NOI.md.

Potrivit informaţiilor CNA, viceministrul ar fi folosit situaţia de serviciu pentru a promova o companie gestionată de una dintre rudele sale apropiate. Drept urmare, compania a fost desemnată cîştigătoare a licitaţiilor publice privind efectuarea lucrărilor de reparaţie a unor tronsoane de drum.

Totodată, folosind intenţionat situaţia de serviciu, Gherasim ar fi organizat desemnarea companiei pe care a condus-o din 2005 pînă în 2009 în calitate de director executiv, pentru prestarea serviciilor de asigurări societăţilor subordonate Ministerului.

NOI.md menționează că tot azi, ofițerii CNA l-au invitat la audieri și pe fostul președinte al Băncii de Economii din Moldova, Grigore Gacichevici. Acesta este bănuit de escrocherie și încălcarea regulilor de creditare, fapt ce a cauzat băncii daune financiare în proporții deosebit de mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?