X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

'Titanic II' va fi lansat la apă în 2016

27 feb. 2013,, 12:21   Externe
3660 0
Foto : bigpicture.ru
Magnatul australian Clive Palmer a dezvăluit marţi, la New York, detalii despre proiectul său 'Titanic II', arătînd că el continuă să spere că replica celebrului pachebot care a naufragiat în Atlantic la prima sa călătorie să fie lansată la apă în 2016, relatează AFP.

'Titanicul era un vapor de vis. +Titanic II+ va fi vasul pe care visul devine realitate', a spus Clive Palmer la o conferinţă de presă. El a vorbit prima oară despre ambiţiosul său proiect primăvara trecută, cînd a anunţat că 'Titanic II' va fi construit în China şi va face prima călătorie din Anglia la New York la sfîrşitul lui 2016. Palmer a precizat marţi că în următoarele zile s-ar putea semna contractul cu CSC Jinling Shipyard, construcţia urmînd să înceapă la sfîrşitul lui 2016. 'Finanţez singur acest proiect fiindcă vreau să cheltuiesc banii pe care îi am înainte să mor', a spus miliardarul care a făcut avere din mine.


Pachebotul de 270 m lungime şi 65.000 t va avea, ca şi Titanicul, trei clase separate. 'Nu se vor amesteca', a afirmat Palmer. La clasa întîi va exista o copie a marii scări şi una a piscinei şi a băilor turceşti de pe primul 'Titanic'. 'Titanic II' urmează să aibă nouă punţi , ca şi originalul, precum şi o punte suplimentară pentru respectarea actualelor reguli de securitate. În planurile concepute de Deltamarin, companie finlandeză, sînt prevăzute şi scări de urgenţă şi lifturi de serviciu.

Spre deosebire de modelul original, 'Titanic II' va avea cazinou şi va fi cu un metru mai lat, din motive de 'stabilitate'. Vor exista şi mult mai multe bărci de salvare, a precizat Palmer, arătînd în schimb că 'nu este superstiţios'.

Clive Palmer, a cărui avere este estimată la peste 5 miliarde de dolari australieni (3,7 miliarde de euro), este un mare furnizor de cărbune şi minereu de fier către industria chineză.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?