Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Cristina Iovu și-a dat demisia de la Poliția de Frontieră și pleacă în Azerbaidjan

21 feb. 2013,, 15:55   Sport
3685 0
Foto: jurnal.md
Cea mai bună sportivă din Moldova în anul 2012, Cristina Iovu, nu este dată în căutare internațională și nici n-a dezertat, fiind angajată în bază de contract. Serviciul de Presă al Poliției de Frontieră neagă informațiile apărute în presă, menționînd că, la moment, halterofila se află în concediu din cont propriu, iar de la 1 martie își va da demisia.

Solicitată de NOI.md, șefa Serviciului de presă al instituției de frontieră, Daniela Mînzatu, a negat informațiile, menționînd că, începînd cu data de 9 ianuarie și pînă pe 31, sportiva s-a aflat la un cantonament în Azerbaidjan. Ulterior, aceasta a revenit și a solicitat concediu neplătit între 1 și 28 februarie, în condițiile în care a semnat deja cererea de demisie din data de 1 martie.

Sportiva, care a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, era angajată în calitate de plutonier al Poliției de Frontieră și primea un salariu lunar de patru mii de lei. Totodată, grație performanțelor de la JO 2012, Iovu primea și o bursă a Ministerului Tineretului și Sportului de zece mii de lei lunar.

Acum o lună, Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu, la fel, medaliat cu bronz la Londra, au primit din partea Federaţiei azere de haltere o invitație de a reprezenta Azerbaidjanul. Totodată, sportivii au primit promisiunea de a obține cetăţenia azeră în maxim două luni.

NOI.md menţionează că halterofilii din Azerbaidjan, care au cucerit medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, au fost premiaţi cu cîte 800 de mii de dolari pentru o medalie de aur, 600 mii dolari – medalie de argint şi cu 500 de mii dolari pentru bronz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?