X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Alte cinci companii din Moldova pot obține permisiunea pentru livrarea vinurilor în Rusia

19 feb. 2013,, 12:07   Economie
2640 0
Foto: noi.md
Serviciul Federal de Supraveghere în sfera protecţiei drepturilor consumatorului şi a bunăstării populaţiei ("Rospotrebnadzor") din Rusia examinează în prezent problema scoaterii restricțiilor pentru furnizarea materialelor vinicole în Federaţia Rusia a cinci companii vinicole moldovenești: S. A. "Mold-Nord", S. A. "Vinăria din Vale & Co", S. R. L. "Cioc-Maidan-Vin", S. R. L. "Vinăria Ţiganca" și S.R.L. "Tartcomvin".

După cum s-a menționat în comunicatul Departamentului, conform rezultatelor cercetării producţiei alcoolice şi vitivinicole, efectuate în lunile ianuarie-februarie 2013 de către laboratoarele "Rospotrebnadzor" s-a stabilit, ca toate mostrele investigate corespundeau standardelor igienice.

În total, de la începutul anului către ziua de 18 februarie 2013 pe teritoriul Rusiei din Moldova au sosit 554 loturi de vin, materiale vinicole și pentru coniac în volum total de 405 mii 762,7 dal. Totodată conform protocoalelor Î. S. "Centrului Național pentru testarea calității băuturilor alcoolice" al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova în 2013, prin această instituţie nu a trecut nici un lot de vin moldovenesc, în ciuda recunoașterii de către partea rusă a protocoalelor laboratorului în cauză. Precum consideră "Rospotrebnadzor", inactivitatea organului naţional de control nu oferă motive pentru extinderea în continuare a listei întreprinderilor moldovenești, care să furnizeze produse vinicole în Rusia conform protocoalelor Î. S. "Centrului Național pentru testarea calității băuturilor alcoolice."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?