X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Decizie neaşteptată: luptele ar putea fi scoase din programul Jocurilor Olimpice

19 feb. 2013,, 10:15   Sport
3807 1
Foto: noi.md
Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic a recomandat, săptămîna trecută, de a scoate luptele din programul olimpic în anul 2020. Este o decizie care a fost acceptată de forum şi a stîrnit un val de nemulţumiri.

CIO a motivat aceasta hotărîre prin „valorile scăzute“ pe care luptele le realizează în constelaţia celor 26 de sporturi olimpice.
Potrivit preşedintelui Federaţiei de lupte din Republica Moldova, Victor Peicov, decizia luată de CIO a fost una subiectivă."Dacă se va întîmpla acest lucru, sînt gata să ies în stradă cu mii de oameni care iubesc acest sport şi îl practică", a spus Peicov.

Decizia finală privind programul Jocurilor Olimpice va fi luată la sesiunea CIO, care se va desfăşura în septembrie la Buenos Aires. Tot atunci va fi aleasă capitala Jocurilor Olimpice – 2020, la care pretind oraşele Madrid, Istanbul şi Tokio.

Luptele s-au aflat în programul olimpic încă din perioada antică, anul 708 î.e.n.. Luptele greco-romane au apărut la JO la ediţia din 1896 de la Atena.

De remarcat că în Moldova luptele se numără printre cele mai practicate probe sportive în masă. La Jocurile Olimpice, Moldova a cucerit o singura medalie la lupte greco-romane prin Serghei Mureico la JO de la Atlanta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?