Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Primul Centru regional de formare pentru bibliotecari a fost inaugurat la Leova

17 feb. 2013,, 12:00   Societate
2728 0
Foto: itmoldova.com
Primul Centru regional de formare pentru bibliotecari a fost inaugurat, săptămîna aceasta, la Leova. Centrul face parte din rețeaua-pilot de biblioteci a programului Novateca și va oferi cetățenilor din Leova acces gratuit la internet și servicii moderne și inovatoare de informare în bibliotecă, precum și instruire pentru bibliotecarii din raioanele Hîncești, Leova și Cahul, relatează NOI.md.

Centrul din Leova a fost creat în incinta bibliotecii publice raionale, este dotat cu calculatoare moderne și echipamente periferice pentru a facilita instruirea personalului bibliotecilor din regiune și oferi servicii moderne de informare cetățenilor. Bibliotecarii și trainerii Centrului au beneficiat de cursuri instruire pentru a-și dezvolta abilitățile de formator și cunoștințele în domeniul IT.

Programul Novateca este parte a Inițiativei Global Libraries, care se concentrează pe facilitarea accesului populației la informație și calculatoare prin intermediul bibliotecilor publice. Etapa-pilot a programului va evalua oportunităţile de facilitare a accesului populației la informație și mijloacele tehnologiilor informaționale în Republica Moldova prin intermediul sistemului existent de biblioteci publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий