Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Cei trei miniștri de externe din UE vin la Chișinău să mobilizeze autoritățile – declarație

13 feb. 2013,, 15:01   Societate
3772 0
Foto: noi.md
Vizita celor trei miniștri ai Afacerilor Externe din Uniunea Europeană, care se vor afla în Moldova între 18 și 19 februarie, nu va aduce nimic nou pentru cetățeni, ci va încerca să mobilizeze autoritățile pentru a se concentra pe acțiuni și mai puțin pe declarații. Cel puțin așa susține fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, care consideră că rezultatul va fi nul, pentru că politicienii s-au concentrat asupra alegerilor anticipate care se apropie.

Într-un interviu acordat portalului informațional NOI.md, Ostalep a menționat că, în contextul în care riscul de nesemnare a Acordului de Asociere cu UE este unul înalt, „vizita acestor trei miniștri, probabil, are drept scop încercarea, ultima, de a-i convinge pe cei care se află la guvernare să înceapă a aduce rezultate”.

„Am mai avut vizite ale miniștrilor de externe, nici nu mai știu cîte-au fost, și nu văd cum vizita unui ministru de externe ar putea schimba cumva psihologia sau mentalitatea oamenilor care se află la guvernare. Chiar dacă eu admit că acești miniștri o să încerce să fie foarte optimiști, mesajul general – el nu este secret și despre el se discută deja – este că Occidentul și structurile europene nu pot fi fericiți de toate aceste cazuri care se întîmplă la noi”, a spus ex-viceministrul.

NOI.md amintește că săptămîna viitoare, la Chișinău vor sosi într-o vizită oficială concomitent trei miniștri de externe din Uniunea Europeană. Este vorba de ministrul de externe al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, care va vizita pentru prima dată țara noastră, cel al Poloniei, Radosław Sikorski, și al Suediei, Carl Bildt, care au mai vizitat Moldova în decembrie 2010.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?