X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

PL acuză Rusia că duce o politică duplicitară în raport cu Moldova

8 feb. 2013,, 16:54   Politică
4453 4
Foto : noi.md
Fracţiunea Partidului Liberal condamnă vizita la Tiraspol, neanunţată şi necoordonată cu autorităţile Republicii Moldova, a deputaţilor din Duma de Stat a Federaţiei Ruse. Potrivit PL, explicaţiile ambasadorului rus la Chişinău, Farit Muhametşin, ”sînt inacceptabile şi confirmă politica duplicitară a Federaţiei Ruse în raport cu Republica Moldova”.

Potrivit PL, ”convocarea ambasadorului rus la Ministerul de Externe şi mesajul care i s-a transmis cu această ocazie nu a fost suficient de ferm şi pe măsura gravităţii situaţiei. ”Totodată, domnului ambasador trebuia să i se transmită nu numai protestul nostru faţă de actele deputaţilor ruşi, ci şi cererea repetată a Republicii Moldova de a retrage trupele ruse din stînga Nistrului”, susține PL.

Sursa citată menționează că “vizita deputaţilor ruşi şi participarea acestora la evenimentul ce viza ajustarea legislaţiei regiunii transnistrene la legislaţia rusă denotă adevăratele intenţii pentru viitor ale Federaţiei Ruse – recunoaşterea Transnistriei, aşa cum a procedat în cazul regiunilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud”.

PL solicită Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să pună în discuţie ”comportamentul lipsit de respect al parlamentarilor ruşi faţă de un stat membru al CE cu scopul de a-i determina să adopte o practică civilizată de relaţii cu toate statele Europei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав