Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Încă o corporație japoneză intenţionează să deschidă o fabrică în Moldova

5 feb. 2013,, 16:32   Economie
4704 1
Foto: mpinteractiv.ro
Încă o corporație japoneză intenţionează să deschidă o fabrică în Republica Moldova. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Ministerului Economiei, după ce Corporația japoneză “Sumida” a anunţat despre intenţia de a construi în Moldova o fabrică pentru producţia transformatoarelor electromagnetice pentru aparate electrocasnice, în special, televizoare și aparate de radio de marca “Bosch” și “Philips”, o altă companie japoneză intenționează să se lanseze în Moldova.

Este vorba despre corporația transnațională “Sumitomo Electric Wiring Systems”, care este specializată în producerea sistemelor electrice de cablare auto.

Potrivit Ministerului Economiei, reprezentantul corporației “Sumitomo Electric Wiring Systems”, a efectuat la finele săptămînii trecute o vizită de documentare privind oportunitățile investiționale pe mai multe platforme industriale din orașele Chișinău, Bălți, Strășeni și Soroca. Aceasta este etapa finală a pregătirii deciziei investiționale, raportul urmînd a fi prezentat Consiliului de directori al corporației, în viitorul apropiat. Documentarea privind oportunitățile investiționale și vizita în Moldova în vederea identificării partenerilor locali au fost organizate cu sprijinul Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului (MIEPO), care a oferit asistență informațională cu privire la climatul investițional din Moldova și a organizat mai multe întrevederi cu agenți economici autohtoni, ce activează în domeniul respectiv.

Compania “Sumitomo Electric Wiring Systems”, cu sediul european la Newcastle, Marea Britanie, este specializată în producerea sistemelor electrice de cablare auto, activînd în Europa de peste 22 de ani. Portofoliul companiei include cooperarea cu mari producători de autovehicule, precum “Honda”, “Toyota”, “Nissan”, “Peugeot”, “Renault” etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?