Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Sondaj: care sînt cei mai „corupți”, „cinstiți” și „gospodari” politicieni în opinia moldovenilor

5 feb. 2013,, 14:59   Societate
4766 1
Foto: noi.md
Vladimir Voronin și Vlad Plahotniuc – „corupți”, Vlad Filat – „om de afaceri”, Dorin Chirtoacă – „om cinstit” și „gospodar”. Aceste asocieri li se creează moldovenilor atunci cînd se gîndesc la corupție, business și cumsecădenie. Cel puțin așa arată datele unui sondaj de opinie publică, realizat în perioada 10-24 ianuarie de Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova pe un eșantion reprezentativ de 1100 de persoane, relatează NOI.md.
Întrebați cu ce persoană politică asociază cuvîntul „corupție”, cîte 22% din respondenți și-au amintit de Vladimir Voronin și Vlad Plahotniuc, 14% - de Vlad Filat, 5% - de Mihai Ghimpu, 4% - de Marian Lupu, 3% - de Igor Dodon și 1% - de Iurie Roșca. Termenul „om de afaceri” pentru 19% din respondenți se asociază cu premierul Vlad Filat, 13% - Vlad Plahotniuc, 7% - Marian Lupu, 6% - Vladimir Voronin, 3% - Mihai Ghimpu și cîte 2% - Dorin Chirtoacă și Anatol Stati.

Întrebați cu cine dintre personalitățile politice asociază termenul „om cinstit”, 12% din cei intervievați l-au menționat pe Dorin Chirtoacă, 10% - pe Vladimir Voronin, 8% - pe Mihai Ghimpu, 7% - pe Vlad Filat, 5% - pe Marian Lupu, 2% - pe Igor Dodon și 1% - pe Nicolae Timofti. Totodată, cuvîntul „gospodar” li se asociază la 18% cu D. Chirtoacă, la 10% - cu V. Voronin, la 8% - cu V. Filat, la cîte 6% - cu M. Lupu și M. Ghimpu, la 2% - cu I. Dodon și la 1% - cu N. Timofti.

Dat fiind faptul că întrebarea a fost una deschisă, pentru fiecare din asocieri, respondenții și-au amintit de și numele altor persoane, printre care vecini, primari din localitățile lor sau activiști din regiune.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?