Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Majoritatea populației consideră că lucrurile în Moldova merg într-o direcție greșită, sondaj

5 feb. 2013,, 14:44   Societate
2679 0
Foto : noi.md
56% din moldoveni consideră greșită direcția în care merg lucrurile în Moldova, iar 38% spun că, comparativ cu acum un an, viața lor s-a înrăutățit. Doar 26% din respondenții sondajului realizat de Centrul de Cercetare Sociologică din Moldova au menționat că lucrurile merg într-o direcție bună, iar 20% – că viața lor, comparativ cu un an în urmă, s-a îmbunătățit. 42% au spus că viața lor a rămas la fel, iar 18% nu au știut în ce direcție se mișcă lucrurile în Moldova, relatează NOI.md.

Întrebați ce s-a schimbat spre bine în ultimii trei ani, 34% din respondenți au spus că nimic, în timp ce 33% au apreciat totuși că în ultimii trei ani s-a îmbunătățit starea drumurilor, asta chiar dacă calitatea lor rămîne în continuare proastă. La aceeași întrebare, 9% din respondenți au menționat iluminatul, 7% - salariile, 5% - apeductele, 4% - spațiile verzi etc.
La întrebarea care sînt principalele probleme cu care se confruntă, 28% au amintit salariile mici, 22% - locurile de muncă, 20% - prețul la gaze, iar 13% - prețurile la produse. Totodată, sondajul arată că 27% din respondenți au frică de viitorul copiilor, cîte 18% se tem de boli și prețuri, 9% - de șomaj și cîte 7% - de criminalitate și război în zonă. Doar șase la sută din respondenți au spus că nu se tem de nimic.

Sondajul a fost realizat de CCSM între 10 și 24 ianuarie pe un eșantion reprezentativ la nivelul populației adulte a țării de 1100 de persoane din 12 regiuni geografice a țării. Studiul are o marjă de eroare de plus-minus 3%.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?