X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Aviaţia militară israeliană a atacat obiective aflate pe teritoriul Siriei

31 ian. 2013,, 11:11   Externe
3049 0
Foto: jurnalul.ro
Aviaţia militară israeliană a atacat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, un obiectiv de la frontiera dintre Siria şi Liban, regimul Bashar al-Assad confirmînd raidul şi precizînd că a fost vizat un centru de cercetări privind armele convenţionale.

"Un avion de vînătoare israeliană a pătruns în spaţiul nostru aerian şi a atacat direct un centru de cercetări din zona Jomrayah (Al-Hameh), în provincia Damasc", a anunţat Statul major al armatei siriene.

Conform regimului de la Damasc, centrul de cercetări atacat se află la 15 kilometri nord-vest de Damasc şi a fost vizat de şase rachete. Complexul a suferit daune considerabile, iar două persoane au fost ucise.

Presa relatase că raidul aerian efectuat de aviaţia militară israeliană la frontiera dintre Siria şi Liban a vizat un convoi auto care transporta armament. Conform surselor citate, atacul a avut loc în zona En Nakura, la frontiera cu Libanul, şi a durat cîteva ore.

Doi oficiali locali au declarat pentru ziarul israelian Haaretz că vehiculele atacate transportau rachete de tip SA-17, de fabricaţie rusă, care urmau să ajungă la mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав