Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Amenințări pentru hotarul moldo-român: migrația ilegală și contrabanda cu țigări

30 ian. 2013,, 13:30   Societate
3997 1
Foto: arena.md
Migrația ilegală și contrabanda cu țigări. Acestea au fost și rămîn principalele amenințări pentru hotarul moldo-român, în opinia şefilor subdiviziunilor de frontieră, amplasate la hotarul moldo-român, atît din Moldova, cît și acelora din România, relatează NOI.md.

Șefii Direcţiilor regionale Costeşti, Ungheni, Leova și Cahul ale Poliției de Frontieră din Republica Moldova și reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, România, s-au întrunit într-o ședință comună, în cadrul căreia au analizat activitatea la frontiera comună în ultimul trimestru al anului 2012, precum și au stabilit unele priorități pentru primul trimestru al anului în curs.

În urma analizei situaţiei operative şi a prognozei fenomenului infracţional transfrontalier, poliţiştii de frontieră din ambele țări au ajuns la concluzia că principalele ameninţări pentru hotarul moldo-român rămân a fi contrabanda cu ţigări şi migraţia ilegală. În legătură cu aceasta, cei prezenți au stabilit un șir de măsuri menite să eficientizeze cooperarea între subdiviziunile instituţiilor frontaliere, pe diferite segmente de activitate.

Totodată, participanţii au reiterat necesitatea de a continua activităţile de colaborare în vederea prevenirii şi contracarării infracţionalităţii la frontieră, precum şi să-și intensifice relaţiile de cooperare pe linia combaterii corupţiei în rîndul personalului din subdiviziunile de subordine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?