Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Chișinăul ar putea avea o stradă pietonală permanentă. Vezi detalii

28 ian. 2013,, 12:59   Societate
3490 1
Fotо: noi.md
Municipiul Chișinău ar putea avea o stradă pietonală permanentă. Un producător local de bere a venit cu ideea către municipalitate ca strada Alexandru Diordiță să fie transformată în una pietonală.

Anunțul a fost făcut azi, în cadrul ședinței operative de la Primărie de către viceprimarul Nistor Grozavu. Acesta spune, că agentul economic va investi mijloace financiare pentru a transforma actuala stradă în una pietonală, iar lucrările vor fi coordonate cu autoritățile locale.

Atît Grozavu, cît și primarul general Dorin Chirtoacă cred, că ideea este realizabilă. Edilul a solicitat subalternilor să „i-a la înarmare” această propunere, însă, cu anumite restricții.

„Pare a fi un proiect realist pentru perioada caldă a anului curent. Evident că ei vor dori să amplaseze un anumit tip de publicitate. Să nu fie prea multă, să nu se exagereze cu publicitatea. Decît să stricăm lucrurile în acest sens, mai bine alocăm bani din bugetul municipal”, a spus Chirtoacă.

Așadar, str. A. Diordiță ar putea deveni stradă pietonală la sfîrșitul primăverii sau începutul verii.

În toamna anului trecut Primăria Chișinău a inițiat un astfel de proiect, iar bl. Ștefan cel Mare și str. Mitropolitul Varlaam au fost transformate în străzi pietonale în zilele de week-end. Pentru perioada de iarnă, proiectul a fost stopat pînă la primăvară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?