Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Italia va majora volumul investiţiilor în Moldova

23 ian. 2013,, 11:25   Economie
3704 0
Foto: bizwiz.ro
Ambasada Italiei în Republica Moldova va contribui la accelerarea procesului de atragere a investiţiilor italiene în economia moldovenească. O declaraţie în acest sens a fost făcută de noul ambasador al Italiei în Moldova, Enrico Nunziata, în cadrul întrevederii cu premierul Vladimir Filat. Diplomatul italian a menționat că în Moldova există toate condițiile necesare pentru atragerea investitorilor italieni, dar unul dintre obiectivele pe care le va urmări pe perioada mandatului său va fi evaluarea acestor investitori și asigurarea unui flux obiectiv și transparent al acestora pe piața moldovenească, pentru asigurarea unei colaborări economice favorabile reciproce.

”Prezența investitorilor italieni în Moldova este una binevenită și Ambasada italiană va avea grijă ca toți cei care doresc să investească în această țară să nu vină cu scopuri pur personale, dar și să ofere ceva în schimb. În acest sens, Ambasada va monitoriza activitatea agenților economici italieni și va consolida capacitatea antreprenorială a acestora”, a menționat Enrico Nunziata.

Oficialul italian a subliniat importanța stabilirii unei comunicări eficiente între Camerele de Comerț și Industrie din cele două țări, lucru care ar facilita colaborarea economică bilaterală. Enrico Nunziata i-a mulțumit lui Vladimir Filat pentru deschidere şi a dat asigurări că Guvernul Italiei va sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova, inclusiv în problema liberalizării regimului de vize.

La rîndul său, Vladimir Filat a declarat că Moldova se pronunţă pentru majorarea fluxului de investiţii italiene şi extinderea cooperării economice cu Italia. Şeful Executivului de la Chişinău a apreciat înalt disponibilitatea părții italiene de a dezvolta relațiile economice, menționînd că prezența capitalului italian pe piața moldovenească este considerabilă, iar în prezent în Moldova operează 512 întreprinderi italiene. Totodată, Vladimir Filat a subliniat importanța intensificării cooperării între investitorii italieni și antreprenorii moldoveni, precizînd că investițiile sînt o prioritate, atît pentru sectorul privat, cît și pentru Guvernul Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, Vladimir Filat a menționat și importanța definitivării negocierilor, dintre cele două țări, asupra Acordului de readmisie a persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală și a Acordului în domeniul migraţiei de muncă. Premierul i-a urat noului Ambasador al Italiei mult succes în exercitarea mandatului și o misiune reușită, care să contribuie la intensificarea raporturilor moldo-italiene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?