X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Banca Naţională a Moldovei va stabili cursul leului faţă de valutele străine, în baza datelor Bloomberg

23 ian. 2013,, 10:30   Economie
4527 0
Foto: simpalsmedia.com
Banca Naţională a Moldovei (BNM) va folosi sistemul informaţional Bloomberg pentru stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc faţă de valutele străine. Surse din cadrul BNM au comunicat pentru NOI.md că în acest scop urmează să fie modificată legislaţia în domeniu. Astfel, în conformitate cu proiectul Hotărîrii Consiliului de administraţie al BNM „Cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului privind stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc faţă de valutele străine”, sistemul informaţional Bloomberg va deveni sursa de bază pentru preluarea informaţiei privind cross-cursurile valutelor străine faţă de dolarul SUA, în vederea stabilirii cursului oficial al leului moldovenesc faţă de valutele străine.

Potrivit BNM, acest lucru este condiţionat de faptul că sistemul în cauză oferă posibilitatea de a fixa cursurile valutare de referinţă prin metode tehnice mai avansate, ceea ce va diminua riscul operaţional la fixarea cursurilor valutare. Astfel, după aprobarea proiectului respectiv, de la 1 martie 2013, pentru stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc faţă de alte valute străine, decît dolarul SUA, se va utiliza informaţia necesară din sistemul informaţional Bloomberg.

Compania “Bloomberg” a fost fondată în anul 1981 de Michael Bloomberg şi este unul dintre cei doi furnizori de bază ai informaţiei financiare pentru participanţii profesionali de pe pieţele financiare. Principalul produs al companiei este Bloomberg Terminal, prin intermediul căruia poate fi obţinut acces la preţurile curente şi istorice practic de pe toate bursele internaţionale şi pieţele extrabursiere. Sediul central al companiei se află la New York.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?