X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Rusia sare în ajutorul Franţei în războiul din Mali

21 ian. 2013,, 17:19   Externe
3213 0
Foto : noi.md
Rusia sare în ajutorul Franţei în războiul din Mali. Autorităţile de la Paris declară că Moscova ar putea asigura transportul soldaţilor francezi şi a echipamentelor militare, pentru a învinge islamiştii care controlează nordul statului african. Armata franceză va primi sprijin tehnic şi din partea mai multor ţări europene şi de peste ocean.

Într-un interviu pentru postul de radio Europa 1, ministrul Afacerilor Externe de la Paris, Laurent Fabius, a declarat că Moscova s-a arătat dispusă să furnizeze unităţi de transport trupelor franceze. În afară de Rusia, se vor implica şi Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Germania şi Italia. Mobilizarea vine după ce Franţa şi liderii din Africa de Vest au făcut un apel către liderii mondiali de a sprijini logistic şi financiar soldaţii care luptă în Mali.

"Mă adresez partenerilor Africii şi îi îndemn să contribuie la această acţiune de solidaritate, stabilitate şi pace în regiune şi pe continent", a declarat Laurent Fabius, ministrul Afacerilor Externe al Franţei.

În luptele din Mali au fost mobilizaţi aproape 2.000 de soldaţi francezi, 40 de transportatoare blindate, 12 distrugătoare, cinci tancuri şi două aeronave de recunoaştere. Se aşteaptă ca ţările din Africa de Vest să trimită încă cel puţin 3.000 de soldaţi. Preşedintele Franţei, Francois Holland, a ordonat intervenţia militară în Mali, după avansul combatanţilor Al-Qaeda pe teritoriul ţării. Liderul de la Paris a subliniat că nu-şi va retrage trupele, până când terorişti nu vor fi înlăturaţi definitiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав